Jump to content
Forum Auto Romania

Renault Radio Blocat După Schimbarea Bateriei – Cum Obții Codul

MorsomPanda14

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am văzut că apar destul de des întrebări legate de radiourile Renault care se blochează după deconectarea sau schimbarea bateriei. Se poate întâmpla la modele precum Megane, Clio, Captur și altele, iar pe display poate apărea „Unit Locked” sau poate fi solicitat un cod de 4 cifre.

Am trecut recent prin situația asta și am găsit următorii pași utili:

1. Identificarea seriei radioului: În funcție de unitatea audio, poate fi necesară scoaterea radioului pentru a verifica eticheta de pe lateral sau din spate. Acolo poate apărea un pre-code de forma unei litere urmate de trei cifre, de exemplu U123. Pentru anumite unități pot fi necesare și alte informații de identificare.

2. Obținerea codului: După identificarea seriei/pre-code-ului, codul radio poate fi generat pe baza informațiilor respective.

3. Resursă utilă: Eu am folosit acest serviciu pentru codul radio Renault: https://radiocodepro.co.uk/get-renault-radio-code-now/

Am introdus datele radioului și am primit codul pe email.

1. Introducerea codului: La multe unități Renault, cifrele se introduc folosind butoanele de pe panoul radioului, iar confirmarea se face prin apăsarea lungă a tastei 6.

Sper să fie de folos pentru cineva care se trezește cu radioul blocat după schimbarea bateriei.