Jump to content
Forum Auto Romania

Cumpara masini in rate in Romania...

Stefano

Recommended Posts

Salutare prieteni...as dori sa cer niste informatii despre cum sa cumpar o masina in rate in Romania, fiind pensionar strain care locuieste in Iasi de aproape 5 ani. As dori sa imi schimb vechea masina, cumparand una noua (nu m-am hotarat inca care), acordand un avans adecvat si apoi continuand platile in rate sau chiar folosind o forma de leasing. Am încercat să aflu dar nimeni nu a putut să-mi explice dacă este posibil ca un străin, pensionar și rezident în România de 5 ani încoace, să cumpere o mașină în rate (sau leasing) și dacă există firme care fac oferte in acest sens. Poate că există cineva care poate să-mi clarifice problema și să-mi spună cum să procedez și pe cine să contactez.

Astept cateva dintre comentariile voastre si va multumesc.

• Imi place 1

Există două tipuri de contracte de leasing auto: contract de leasing financiar și contract de leasing operațional. Ambele sunt o formă de creditare pentru o persoană fizică, IMM sau companie care vrea să dețină o mașină și să o plătească în rate lunare. Perioada de finanțare poate varia între 1 și 7 ani.

Trebuie să știți că indiferent de tipul de leasing auto ales, proprietar va fi firma de leasing. După perioada de contract aveți posibilitatea să renunțați la mașină sau să o achiziționați la valoarea rămasă de plată, care este de cele mai multe ori valoarea de piață.

Valoarea reziduală (suma care ar mai fi de plată la finalul ratelor) este 0% atunci când este cuprinsă în ratele de leasing auto. În acest caz, achitarea ultimei rate este considerată ca fiind plata valorii reziduale.

https://evmarket.ro/utile/leasing-auto-tipuri-de-contracte-si-diferenta-dintre-ele-22687/

• Imi place 1