Jump to content
Forum Auto Romania

Cumpara masini in rate in Romania...


Stefano

Recommended Posts

Salutare prieteni...as dori sa cer niste informatii despre cum sa cumpar o masina in rate in Romania, fiind pensionar strain care locuieste in Iasi de aproape 5 ani. As dori sa imi schimb vechea masina, cumparand una noua (nu m-am hotarat inca care), acordand un avans adecvat si apoi continuand platile in rate sau chiar folosind o forma de leasing. Am încercat să aflu dar nimeni nu a putut să-mi explice dacă este posibil ca un străin, pensionar și rezident în România de 5 ani încoace, să cumpere o mașină în rate (sau leasing) și dacă există firme care fac oferte in acest sens. Poate că există cineva care poate să-mi clarifice problema și să-mi spună cum să procedez și pe cine să contactez.

Astept cateva dintre comentariile voastre si va multumesc.

 

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

Există două tipuri de contracte de leasing auto: contract de leasing financiar și contract de leasing operațional. Ambele sunt o formă de creditare pentru o persoană fizică, IMM sau companie care vrea să dețină o mașină și să o plătească în rate lunare. Perioada de finanțare poate varia între 1 și 7 ani.

Trebuie să știți că indiferent de tipul de leasing auto ales, proprietar va fi firma de leasing. După perioada de contract aveți posibilitatea să renunțați la mașină sau să o achiziționați la valoarea rămasă de plată, care este de cele mai multe ori valoarea de piață.

Valoarea reziduală (suma care ar mai fi de plată la finalul ratelor) este 0% atunci când este cuprinsă în ratele de leasing auto. În acest caz, achitarea ultimei rate este considerată ca fiind plata valorii reziduale.

https://evmarket.ro/utile/leasing-auto-tipuri-de-contracte-si-diferenta-dintre-ele-22687/

 

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...