Jump to content
Forum Auto Romania

Cel mai nou model Jaguar, F-PACE, a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt


Iulian

Recommended Posts

Jaguar F-PACE a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. F-PACE este un crossover performant, gândit şi construit pentru a oferi agilitatea, manevrabilitatea şi rafinamentul pentru care modelele gamei sunt renumite, precum şi dinamismul şi versatilitatea de care posesorii automobilelor Jaguar se bucură în fiecare zi.

Noul Jaguar F-PACE este construit pe baza renumitei arhitecturi Jaguar din aluminiu uşor şi reprezintă combinaţia armonioasă între puritatea formei şi a proporţiilor şi elemente inspirate de la modelul F-TYPE, cum ar fi linia de design a părţii din spate, a gurilor de aerisire şi a stopurilor. În plus, forma inedită a grilei faţă, a capotei, farurile cu tehnologie full-LED, jantele de 22 de inch şi consola transpun în realitate viziunea artistică a conceptului C-X17.

Habitaclul noului Jaguar F-PACE dispune de spaţiu suficient pentru a acomoda cinci persoane. Interiorul îmbină armonios materiale şi finisaje de cea mai bună calitate, dotări precum scaune spate încălzite, cu reglare electrică şi tehnologii de ultimă oră, ca sistemul InControl Touch Pro şi ecranul virtual HD, de 12.3 inch, toate pentru a spori confortul pasagerilor.

„Rămânând 100% fideli principiilor noastre în ceea ce priveşte design-ul, noul model F-PACE este instant recognoscibil ca membru al familiei Jaguar. Oferă tot spaţiul interior pe care vi l-aţi putea imagina - şi chiar mai mult; în plus, prin intermediul abordării noastre disciplinate faţă de suprafeţe, proporţii şi puritatea formei, am creat ceea ce eu consider că este cel mai echilibrat şi mai atrăgător vehicul din clasa sa.” Ian Callum, Director de Design, Jaguar

 Jag_FPACE_LE_S.JPG

Echipele de design şi proiectare au avut punctul de pornire ideal în proiectarea noului model – structura sa din aluminiu uşor. Autovehiculul dispune de o structură modulară, astfel încât poziţionarea roţilor să fie perfectă, pentru a obţine proporţiile şi dinamica esenţiale, specifice unui crossover performant.

Rezultatul este faptul că modelul de 180CP pe motorină, cu transmisie manuală şi propulsie, cântăreşte doar 1.665 kg şi înregistrează o valoare a emisiilor de CO2 de numai 129g/km. Cu motorul V6 de 380 CP, pe benzină, supra-alimentat, „împrumutat” de la modelul F-TYPE, noul F-PACE poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5,5 secunde; ulterior, maşina poate ajunge la o viteză maximă limitată electronic de 250 km/h.

Jaguar_FPACE_LE_S.JPG

Rigiditatea torsională ridicată a caroseriei permite suspensiei faţă cu braţe dublu triunghiulare, derivate din cele ale modelului F-TYPE, precum şi suspensiei spate Integral Link să atingă un nou nivel de performanţă. F-PACE stabileşte noi puncte de referinţă cu dotări standard precum Torque Vectoring sau Sistem de Direcţie Servoasistat Electric (EPAS), menite să ofere cel mai prompt răspuns.

Pentru cei mai pasionaţi dintre şoferi am creat sistemul Configurable Dynamics. Utilizată, pentru prima dată, la modelul F-TYPE, această caracteristică oferă setări individuale pentru acceleraţie, transmisia automată, direcţie şi, dacă maşina este dotată cu sistemul Adaptive Dynamics, şi pentru acesta.

„Acesta este un crossover performant, cu o dinamică excepţională, care oferă însă o experienţă de condus plăcută şi liniştită. Design-ul inspirat de modelul F-TYPE combină aspectul dramatic cu un interior spaţios şi un portbagaj de dimensiuni absolut surprinzătoare. Alături de sistemul de Infotainment complet nou, cel mai performant sistem de tracţiune integrală şi o gama excepţională de sisteme de siguranţă activă, noul F-PACE transformă fiecare călătorie într-o experienţă completă şi plină de satisfacţie.” Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar F-PACE 

F-PACE beneficiază de cel mai sofisticat sistem de tracţiune integrală la cerere creat de Jaguar până acum, cu cea mai mare capacitate de cuplu motor. Acesta este dotat cu performantul sistem de control creat intern de Jaguar, dezvoltat pentru prima dată pentru F-TYPE AWD: Intelligent Driveline Dynamics (IDD). IDD păstrează agilitatea şi manevrabilitatea aferente tractiunii spate, însă, în acelaşi timp, poate transfera cuplu roţilor din faţă pentru a exploata beneficiile de performanţă ale tracţiunii suplimentare, pe toate suprafeţele şi în toate condiţiile de vreme.

Noul F-PACE a fost creat pentru a atinge cele mai ridicate standarde de siguranţă din întreaga lume şi oferă protecţie excepţională pentru pasageri şi pietoni. Standardul de siguranţă activă este la fel de ridicat, datorită unei suite de sisteme avansate de asistare a şoferului. Camera stereo de ultimă generaţie, care se află la baza sistemului independent de frânare de urgenţă (Autonomous Emergency Braking), oferă acum o funcţie de detectare a pietonilor - în premieră pentru Jaguar. Camera stereo activează şi sistemele Lane Departure Warning - pentru avertizarea la părăsirea benzii de circulaţie, Lane Keep Assist - de asistenţă la păstrarea benzii de circulaţie, Traffic Sign Recognition - de recunoaştere a semnelor de circulaţie, Intelligent Speed Limiter, pentru limitarea vitezei şi Driver Condition Monitor, de monitorizare a condiţiei şoferului.

Jag_FPACE_LE_S_Studio_Image.jpg

Sistemul premium InControl Touch Pro include un ecran tactil de 10,2 inch, cu un procesor puternic quad-core şi se bazează pe tehnologia ultra-rapidă Ethernet. Interfaţa cu utilizatorul este intuitivă, grafică - de înaltă fidelitate şi incredibil de promptă. Sistemul de navigaţie vă poate economisi timp învăţându-va ruta, oferind o ghidare precisă de la pornire la sosire şi poate chiar să-i anunţe pe ceilalţi ora dumneavoastră de sosire. Navigaţia poate fi redată şi pe întregul ecran, în 3D, pe panoul de bord HD virtual, de 12,3 inch.

O dată cu noul F-PACE, îşi face debutul accesoriul inovator Activity Key, reprezentat printr-o brăţară impermeabilă, rezistentă la şoc, cu un dispozitiv de recepţie-transmisie integrat. Această tehnologie - în premieră în acest segment - susţine un stil de viaţă activ, cheia putând fi astfel lăsată în siguranţă în maşină, o opţiune incredibil de valoroasă dacă mergeţi la surfing sau kayaking, de exemplu.

Încuierea noului F-PACE prin Activity Key dezactivează cheile lăsate înăuntru. Activity Key acţionează pe aceleaşi frecvente RF ca şi celelalte chei şi devine activă în proximitatea logo-ului de pe portbagaj.

Jag_FPACE_Portfolio_Studio_Image.jpg

Gama F-PACE cuprinde următoarele nivele de echipare: Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, S şi First Edition. Gama de motorizări cuprinde: motorul 2.0l Diesel 180CP cu propulsie sau tracţiune integrală cu transmisie manuală sau automată, motorul 2.0l 240 CP pe benzină cu propulsie şi transmisie automată; motorul 3.0l diesel 300CP cu tracţiune integrală şi transmisie automată; motorul pe benzină 3.0l S/C cu putere de 340CP şi 380CP cu tracţiune integrală şi transmisie automată.

Modelul F-PACE este produs în fabrica Jaguar Land Rover Solihull, alături de limuzina Jaguar XE .

Jaguar F-PACE va fi disponibil spre vânzare în România începând din primăvara anului 2016. Pentru mai multe informaţii, va invităm să accesaţi site-urile oficiale www.jaguar.ro şi www.jaguar.co.uk.

 

sursa: jaguar.ro

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...