Jump to content
Forum Auto Romania

ŠKODA anului 2016: Mai sigură, mai emotivă, interconectată și prietenoasă mediului


Iulian

Recommended Posts

Prin cea mai vastă campanie din istoria de 120 ani ai companiei, ŠKODA își propune să crească în continuare în următorii ani și să sporească livrările la nivel mondial la cel puțin 1.5 milioane de automobile pe an. Anul 2015 este definit foarte mult prin această campanie. Noul ŠKODA Fabia Combi (estate) a fost lansat pe piață la mijlocul lunii ianuarie, în timp ce noul ŠKODA Superb urmează a fi lansat în luna iunie. În aceeași lună, noul ŠKODA Fabia Monte Carlo și ŠKODA Octavia RS 230 va fi introdus pe piață. Pentru a doua jumătate a anului curent și pentru 2016 se planifică lansarea de modele suplimentare ŠKODA.


Noul ŠKODA Superb va sărbători premiera de vânzări în câteva săptămâni. Cu un design expresiv, calități tehnice impresionante și spațiu interior remarcabil, ŠKODA Superb complet redezvoltat stabilește noi standarde în segmentul său și marchează începutul unei noi ere pentru marcă. Noul ŠKODA revoluționează caracteristicile de design ale brandului. Bazat pe o tehnologie inovatoare MQB a Grupului Volkswagen, modelul de top ŠKODA atinge noi culmi în a treia generație în ceea ce ține de siguranță, conectivitate și protecția mediului, ocupând treapta superioară a clasei medii de automobile.


Noua ŠKODA Fabia Monte Carlo va fi disponibil pe piață din luna iunie – în varianta hatchback și estate. Cu aspectul său atractiv, interior robust și o gamă completă de echipamente noi, ŠKODA Fabia Monte Carlo este unul dintre cele mai interesante automobile din clasa sa. Caracteristicile cele mai importante: jante negre din aliaj 16 sau 17’’, suspensie sport opțională, elemente de design exterior în culoare neagră, element SunSet (“apus de soare” – geamurile din spate și spate laterale fumurii), precum și un acoperiș panoramic din sticlă colorată. Printre alte caracteristici, interiorul vine cu volan de piele cu trei spițe, interior negru și scaune sport cu un design unic. Disponibil din 2011, a doua generație de ŠKODA Fabia a fost primul model de producție ŠKODA pe piață în versiunea Monte Carlo. În 2014, producătorul ceh a extins gama de Monte Carlo pentru modelele Citigo, Yeti și Rapid Spaceback. Designul Monte Carlo este un tribut adus celor 114 ani de tradiție ŠKODA în motorsport de succes.

 

Emoție pură - noul ŠKODA Octavia RS 230. Noua ediție specială ŠKODA va fi disponibilă din iunie. Noul model sport vine cu design picant, un interior sportiv, tehnologie modernă și performanță de manipulare impresionantă. ŠKODA Octavia RS 230 este primul automobil ŠKODA care dispune de funcție blocare electronică pe puntea față între roți în calitate de standard - o caracteristică deosebit de atractivă pentru treceri dinamice prin colțuri. "230" în numele noului RS se referă la cai putere, automobilul fiind propulsat de un motor pe benzină 169 kW sau 230 CP de doi litri. ŠKODA a modernizat TSI de doi litri, folosit în ŠKODA Octavia RS 230, cu 7 kW / 10 CP. Combinat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, ŠKODA Octavia RS 230 hatchback accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6.7 secunde. Viteza maximă dezvoltată este de 250 km/h. Prin aceasta, ŠKODA Octavia RS 230 devine cel mai rapid model Octavia din toate timpurile.


Toate modelele ŠKODA cu motoare Euro 6 
Odată cu lansarea noului Superb, ŠKODA modernizează întreaga gamă de modele din Europa prin folosirea de motoare moderne și ecologice Euro 6. De la începutul lunii iunie 2015, toate modelele ŠKODA – de la Citigo la noul Superb - vor fi disponibile cu cele mai moderne motoare pe benzină din seria EA211/EA 888 sau cu motoare diesel din Seria EA 288 a Grupului Volkswagen, inclusiv sistemul Start-Stop și recuperarea energiei de frânare (pentru Citigo opțional).

Cele mai importante îmbunătățiri ale motorului afectează ŠKODA Yeti și Rapid. ŠKODARapid/Rapid Spaceback dispune de un nou motor 1.2 TSI din seria E 211 pe benzină cu o putere mai mare: 66 sau 81 kW (90 CP, 107 g CO2/km, 4,6 l/100 km sau 110 CP, 110 g CO2/km, 4,9 l/100 km); un motor 1.4 TSI pe benzină cu 92 kW (125 CP, 114 g CO2/km, 4,8 l/100 km) fiind de asemenea disponibil. Motorul folosit anterior în modelele de bază cu trei cilindri 1,2 MPI/55 kW (75 CP) pe benzină nu va mai fi produs. Motoarele diesel EA 288 sunt de asemenea o inovație pentru gama de modele Rapid: 1.4 TDI/66 kW cu trei cilindri (90 CP, 94 g CO2/km, 3.6 l/100 km) și 1.6 TDI / 85 kW (116 CP, 109 g CO2 / km, 4,2 l / 100 km) cu patru cilindri.
De la începutul lunii iunie, ŠKODA Yeti va fi disponibil[ cu motoare pe benzină noi 1.2 și 1.4 TSI din gama de motoare EA 211: 1.2 TSI/81 kW (110 CP, 124 g CO2 / km, 5,3 l / 100 km), 1.4 TSI / 92 kW (125 CP, 134 g CO2 / km, 5,8 l / 100 km), precum și 1.4 TSI / 110 kW (150 CP, 147 g CO2 / km, 6,3 l / 100 km ). Următoarele motoare Euro 6 diesel (EA 288) sunt acum disponibile pentru Yeti: 2.0 TDI / 81 kW (110 CP, 115 g CO2 / km, 4,4 l / 100 km) și 2.0 TDI / 110 kW (150 CP, 126 g CO2 / km, 4,8 l / 100 km). 2.0 TDI/125 kW (170 CP) nu va mai fi produs.
De la începutul lunii iunie, gama de motoare pentru ŠKODA Octavia de asemenea va fi în deplină conformitate cu standardele Euro 6. Gama de motoare pe benzină Euro 6 în seria Octavia se extinde de la 1.2 TSI/63 kW (86 CP) la TSI 2.0 cu 169 kW (230 CP) în noul model special al ŠKODA Octavia RS 230. Versiunea mai puternică a modelului 1.2 TSI cu patru cilindri va emite 4 kW suplimentare (5 cp), comparativ cu cele indicate anterior (81 kW în loc de 77 kW) și în motorul 1,4 TSI performanța de vârf crește de la 103 kW la 110 kW. Următoarele motoare Euro 6 diesel sunt disponibile: 1.6 TDI cu 66 și 81 kW (90 și 110 CP), precum și 2.0 TDI cu 110 și 135 kW (150 și 184 CP).
Performanță pentru motoarele Euro 6 ŠKODA Citigo nu va suferi modificări: automobilul urban este disponibil cu două motoare pe benzină cu trei cilindri (EA 211) cu opțiune de 44 kW (60 CP) sau 55 kW (75 CP), ambele cu capacitate de 1 litru. De asemenea sunt disponibile: Citigo G-TEC, versiunea CNG.
Noua ŠKODA Fabia, lansată la sfârșitul anului 2014, este disponibil numai cu trenuri de rulare Euro 6 nou dezvoltate. Există patru motoare pe benzină (motoare EA211 cu trei și patru cilindri) și trei noi motoare diesel cu trei cilindri din seria EA 288.


Cea mai bună conectivitate cu SmartLink și SmartGate - tehnologie inovatoare pentru Superb, Octavia, Rapid/Rapid Spaceback, Yeti și Fabia.


Noua ŠKODA Fabia, lansată în noiembrie 2014, a introdus unele caracteristici noi pentru mai mult infotainment și conectivitate în seria de modele a companiei cehe. ŠKODA își extinde elementele de conectivitate folosindu-le și în alte automobile. Tehnologia inovatoare se bazează pe MIB al grupului Volkswagen, Modular Infotainment Matrix (Modularer Infotainment-Baukasten).
Noua ŠKODA Superb îndeplinește cele mai înalte cerințe în ceea ce privește conectivitatea. În total, există patru sisteme infotainment complet noi bazate pe a doua generație de MIB. Sistemul de ultima generație Columbus oferă opțiunea de acces integrat la internet de mare viteză în baza standardului LTE. Aceasta este o premieră pentru ŠKODA.

Acum ŠKODA Superb poate fi conectată complet la telefonul dvs. smartphone și controlată prin intermediul ecranului infotainment folosind aplicațiile selectate. SmartLink acoperă standardele MirrorLink™, Apple CarPlay și Android Auto. Dezvoltată de ŠKODA, interfața SmartGate vă oferă posibilitatea de recuperare a datelor specifice despre automobil și folosirea acestora în timpul călătoriei cu automobilul. Noul ŠKODA Media Command Appvă permite chiar să gestionați sistemul infotainment de pe telefon. Caracteristica hotspot Wi-Fi este integrată în sistemul de infotainment Columbus și noua ŠKODA App, permițând chiar și pasagerilor de pe bancheta de spate să folosească funcțiile prin intermediul dispozitivul lor inteligent.


Soluții de conectivitate fantastice sunt de asemenea disponibile pentru Octavia, Rapid/Rapid Spaceback și Yeti, ca parte a modernizărilor din 2016. Aceste modele vor veni cu SmartLink la cerere, acoperind standardele MirrorLinkTM, Apple CarPlay și Android auto. SmartGate este de asemenea disponibil ca opțiune pentru Octavia, Rapid/Rapid Spaceback și Yeti. Octavia va dispune de sisteme infotainment Bolero și Amundsen cu ecrane mai mari, cu rezoluție mai mare: dimensiunea ecranelor crește de la 5.8 la 6.5 inch – rezoluție 800x480. De asemenea, sistemul de navigare - infotainment Columbus poate fi operat de pe bancheta din spate, din nou folosind aplicația concepută cu acest scop.
Ca răspuns la cererea clientului, ŠKODA a extins pachetul infotainment pentru ŠKODA Fabia, care acum va include sistemul de navigare incorporat Amundsen. Sistemul radio-navigație Amundsen oferă grafică de 2,5-D, cu o rezoluție a ecranului de 800x480. MapCare în Europa este inclus ca un element-serie standard a sistemului de navigație. Acest sistem permite clienților să efectueze șase actualizări gratuite pe parcursul primilor trei ani de la achiziția inițială.


ŠKODA Octavia Scout va avea regim off-road

Un crossover-estate lansat la mijlocul anului 2014, ŠKODA Octavia este manevrat excelent chiar și pe drumuri rele; modelul dispune de tracțiune integrală performantă si un aspect off-road robust. Modelul devine acum chiar mai versatil; din iunie 2015, Octavia Scout va fi disponibilă cu regim off-road. ŠKODA oferă deja această tehnologie în SUV-ul compact - Yeti.
Cum funcționează? Prin apăsarea butonului "off road" pe tabloul de bord, șoferul poate activa mai multe funcții utile care ușurează manevrarea în teren dificil. Funcția este utilă mai ales în stabilirea  tracțiunii, frânare și conducere în pantă. Regimul off-road funcționează la viteze de până la 30 km / h. O lumină de control verde se aprinde pe tabloul de bord în timpul activării funcției. Funcția off-road este dezactivată automat la viteze de peste 30 km / h și lumina verde se stinge.
Funcțiile ASR off-road, EDS off-road și tracțiune îmbunătățesc performanța de accelerație și tracțiune a modelului ŠKODA Octavia Scout. Controlul de tracțiune ASR off-road face pornirea mai ușoară mai ales pe suprafețe instabile, cum ar fi pietrișul. Cu ajutorul funcției de blocare electronică a  diferențialului (EDL off-road), forța este distribuită în mod optim pe toate cele patru roți, chiar și în situații dificile. Tracțiunea electronică facilitează pornirea în rampă în timpul conducerii în munți sau atunci când este atașată o remorcă. Aceasta include limitarea turațiilor la 2500 rpm cu piciorul la podea. Atunci când este activat, sistemul de control Descent Hill face frânarea în pantă mai sigură - atât înainte și înapoi - pe drumuri înzăpezite sau pe drumuri cu un unchi de înclinație a pantei ascuțit sau pe pante abrupte.

 

Rapid și Rapid Spaceback: Mai multă siguranță cu noile sisteme de asistență

Nivelul deja ridicat de siguranță a seriei ŠKODA Rapid va fi îmbunătățit și mai mult. La sfârșitul lunii mai, o întreagă serie de sisteme de siguranță inovatoare vor fi disponibile la cerere. Noul Front Assistant pe bază de radar se declanșează înainte de o coliziune iminentă. O parte integrantă a acestei funcții este funcția de frânare de urgență în oraș pentru viteze între 5 și 30 km/h. Frâna multi-coliziune va fi, de asemenea, disponibilă la cerere pentru Rapid și Rapid Spaceback. Aceasta reduce riscul de coliziune cu alte vehicule în urma unui accident inițial pe drum.
Trailer Stability Assistant/TSA va fi disponibil și pentru Rapid și Rapid Spaceback în UE, contribuind la creșterea siguranței în cazul tractării unei remorci. Funcția este activată automat odată cu atașarea cuplajului remorcii la automobil. În timp ce conduceți, TSA analizează continuu posibile mișcări ale girației remorcii care pot apărea în anumite manevre de conducere. În cazul în care remorca începe să se balanseze într-o mișcare de tip pendul, TSA intervine pentru a stabiliza atât remorca cât și automobilul. Acest proces este realizat în două etape: prima etapă implică blocarea automată a anumitor roți. Dacă această acțiune nu este suficientă pentru a readuce oscilațiile sub control, a doua etapă presupune încetinirea vehiculului și a remorcii. Trailer Stability Assistant funcționează pe bazea unor senzori în programul electronic de stabilitate ESC.
Driver Activity Assistant este disponibil și pentru ŠKODA Rapid și Rapid Spaceback, avertizând șoferul despre starea de oboseală. De asemenea, Parking Distance Control (Control distanță parcare) spate și față este o premieră în ŠKODA Rapid. Rapid va fi disponibil cu lumini de zi LED. Acestea sunt integrate în luminile de ceață.
Light Assistant (Asistentul Lumină) este de asemenea o noutate în ŠKODA Rapid. Această funcție pornește automat luminile de fază scurtă atunci când lumina ambientală scade sub o anumită valoare, de exemplu, seara sau în timpul conducerii prin tuneluri. O altă noutate este sistemul de blocare și pornire automată KESSY (Keyless Entry-Start-si-Exit-System). Cu KESSY, puteți bloca și debloca mașina si porni motorul fără a avea nevoie de cheie fizică. ŠKODA Rapid este acum disponibilă și în versiunea Easy Start. Easy Start combină Închiderea centralizata cu cheie și pornirea motorului prin simpla apăsare a unui buton. ŠKODA Rapid are o și altă caracteristică nouă: indicatorii s-au mutat de la bara de protecție la oglinda laterală.
O serie de inovații există și pentru modelul urban - ŠKODA Citigo. Acestea includ noi opțiuni pentru design interior și noi roți de direcție, precum și lumini opționale de zi cu LED și modele de roți. Pachetele de funcții noi includ, de exemplu, un suport multimedia, coș de gunoi și o oglindă pentru machiaj.

car_photo_450277.jpg?itok=jV6Vp_I4

sursa : skoda.md

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ma bucura cel mai mult faptul ca nu au mai ramas in urma cu norma de poluare la motoare, fata de VW si Audi .

M-am lovit de problema asta in vara cand cautam masina , si spre surprinderea mea am constata ca masini fabricate in acelasi an , cu motoare de 2.0ltr  la VW / Audi aveau Euro5 iar la Skoda doar Euro4 . Vroiam sa cumpar o Skoda "de afara" , si asta cu norma de poluare mi-a taiat tot elanul , pentru ca taxa de mediu era prea mare la Euro4.

In rest , ce sa zic ? Skoda incepe sa uimeasca la toate capitolele si se vede ca cehii nu au de gand sa se plafoneze. Tot respectul pentru ei ! :OK:

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...