Jump to content
Forum Auto Romania

MODELUL RANGE ROVER EVOQUE 2016 SI-A FĂCUT DEBUTUL IN CADRUL SALONULUI AUTO DE LA GENEVA


Iulian

Recommended Posts

4 martie 2015, Geneva. Range Rover Evoque, model 2016, a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Cel mai rapid şi mai bine vândut Land Rover vine cu o serie de îmbunătăţiri semnificative la nivel de design şi tehnologii, reconfirmându-şi, astfel, statutul de lider în segmentul său.

Aceste îmbunătăţiri vor atrage o gamă şi mai largă de clienţi şi admiratori ai mărcii. Modificările exterioare includ un spoiler faţă nou, două grile noi, faruri LED şi trei modele noi de jante din aliaj. De asemenea, habitaclul Range Rover Evoque este prevăzut cu schimbări ale scaunelor şi uşilor, un sistem nou de infotainement, accesibil printr-un ecran tactil de 8 inch. Vor exista culori şi materiale noi, precum Lunar Ice, Vintage Tan şi Dark Cherry (doar pentru modelul Autobiography), completând, astfel, formele arhitecturale îndrăzneţe ale modelului Evoque.

Modelul este prevăzut cu o nouă generaţie de motorizare Diesel. Noul motor Ingenium, EURO 6, în patru cilindri, este o combinaţie de primă clasă între performanţă, rafinament şi eficienţă.  Mai mult, îmbunătăţirile sale notabile transformă modelul Range Rover Evoque 2016 în cel mai eficient Land Rover de până acum.

Noile motorizări sunt construite în fabrica de ultimă generaţie din West Midlands, Marea Britanie. Motorul Ingenium TD4, integral din aluminiu, este mai uşor cu până la 20-30kg decât predecesorul sau, având o construcţie mai rigidă a blocului motor şi injectoare cu mase decuplate, asigurând un nivel scăzut al vibraţiilor şi zgomotelor care pătrund în habitaclu. Acest motor este disponibil în două versiuni. Primul, ce dezvoltă 150CP, oferă un consum de combustibil de 4.2l/100km şi are printre cele mai scăzute emisii CO2 din clasă, 109g/km. Această motorizare este cu 18% mai eficientă comparativ cu versiunea Diesel anterioară a modelului Range Rover Evoque. Versiunea mai puternică, de 180CP, oferă un consum de 4.8l/100km şi emisii CO2 de 125g/km.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative, a declarat: „Modelul Range Rover Evoque a inaugurat segmentul SUV-urilor compacte de lux, pentru ca apoi să îl domine, obţinând recunoaştere internaţională şi vânzări foarte mari. Provocarea noastră a fost să modernizăm designul maşinii, păstrând însă caracterul său distinctiv.”.
Designul cu adevărat atrăgător al modelului Range Rover Evoque reprezintă emblema acestui SUV compact de lux. Introducerea farurilor autoadaptive full LED scoate şi mai mult în evidenţă noul design al spoilerului faţă, contribuind, de asemenea, la o vizibilitate superioară pe timp de noapte. Prizele de aer mărite adaugă o notă sportivă şi conferă o postură mai fermă pe şosea.

De asemenea, gurile de ventilaţie de pe capotă, anterior specifice doar modelelor coupe, sunt introduse şi pentru echipările HSE Dynamic şi Autobiography la versiunile în cinci uşi, adăugându-le o tentă sportivă. Noul hayon include o lampă de stop cu LED, mai lată şi mai subţire, care se integrează mult mai bine în eleronul spate şi încorporează antena 3G, pentru un semnal GSM îmbunătăţit.

Modelul Range Rover Evoque 2016 va fi disponibil spre vânzare la finalul acestui an.

Evoque_Success_CombinedLo-Res.jpg

sursa: landrover.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...