Jump to content
Forum Auto Romania

Cum se recuperează codul radio la Renault (după schimbarea bateriei) - Ghid Rapid

agnastopolflorin

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Văd tot mai des pe forumuri (și am pățit-o și eu recent) problema cu radioul blocat la Renault (Megane, Clio, Captur etc.) după ce bateria a fost deconectată sau schimbată. Ecranul afișează "Unit Locked" sau cere un cod de 4 cifre pe care mulți nu îl avem trecut în cartea mașinii.

M-am documentat puțin și am vrut să las aici pașii, în caz că mai are cineva nevoie:

1. Aflarea seriei de securitate (Pre-code): Trebuie să scoateți unitatea audio folosind niște cleme (sau 4 cuie mai subțiri). Pe eticheta de pe lateral/spate veți găsi un cod de tipul: o literă și trei cifre (ex: U123), sau incercati varianta cu numarul de sasiu.

2. Generarea codului: Dacă nu vreți să mergeți la reprezentanță și să plătiți, există soluții online mult mai rapide.

3. Resursă utilă: Eu am folosit acest link pentru a genera codul de casetofon Renault direct pe baza numarului de serie al radioului. Am primit codul in 40 min si am scapat de o cheltuiala in plus la reprezentanta...

4. Introducerea codului: Se face folosind tastele 1, 2, 3 și 4 de pe panou, iar confirmarea se face prin apăsarea lungă a tastei 6.

• Imi place 1

• 1 month later...